top of page

Verzuimmanagement & re-integratie

Als u al een tijd niet kunt werken, dan is dat natuurlijk erg vervelend. U krijgt bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid bovendien te maken met verschillende regels (Wet verbetering poortwachter).

Het is belangrijk dat u en uw werkgever zich aan deze regels houden om ervoor te zorgen dat u weer snel aan de slag kunt. Track2 helpt u daarbij.

 

Het re-integratietraject verloopt voor iedereen anders, toch zijn er een aantal stappen die wettelijk zijn vastgelegd:

 

  1.  In het eerste jaar ligt de nadruk op het werken aan herstel en terugkeren in uw eigen functie. Lukt dit niet (volledig), dan moet er worden gezocht naar andere mogelijkheden binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld door een aanpassing van het takenpakket, het wijzigen van het aantal uren of een andere functie. Dit wordt ‘re-integratie "eerste spoor" genoemd.

  2. Als blijkt dat het niet geheel mogelijk is om in een passende functie weer aan de slag te gaan bij uw werkgever, dan wordt het "tweede spoor" ingezet. Er wordt dan gekeken naar passend werk bij een andere werkgever.

 

Onze coaches en medewerkers hebben veel ervaring in het begeleiden van het gehele re-integratietraject. Of u nu ‘pas’ enkele weken thuiszit of al een hele tijd. Wij weten dat iedere situatie uniek is en vraagt om een persoonlijke aanpak. Tegelijkertijd zijn wij er om ervoor te zorgen dat het hele traject volgens de juiste regels verloopt, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Deskundig, betrokken en betrouwbaar, dat is Track2.

 

Please reload

bottom of page